Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er litt tykk, hvordan skal jeg si det til han?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Fant ikke et ypperlig tema til dette. Typen er 2 år eldre enn meg, og han er verdens snilleste og beste type. For første gang har jeg faktisk blitt tiltrukket av hans oppførsel og personlighet.. men han er ganske lav i forhold til kullet sitt, som jeg og er da.. men flere sier til meg at han er lav osv.. å det liker jeg ikke.. men tørr aldri si ifra. Det har seg også slik at han er litt tjukk og brei rundt magen også.. og jeg vet dette er galt av meg, men jeg liker det ikke særlig.. ikke bare personlighet, men også hvordan han tar vare på seg og kroppen og litt utseende på kroppen synes jeg er viktig!Har prøvd å foreslå at vi kan trene ilag bare for gøy osv, for jeg vil aldri si noe slikt som jeg tenker til han. får så vondt i hjertet mitt.men han sier at han ikke gidder.dette går utover min seksuelle tiltrekning til han.vet ikke hva jeg skal gjøre?Tips til hvordan jeg kan få oss til å f.eks.trene og spise sunt?Vi bor ikke ilag, men har vært ilag i 1 år. Ikke legg ut! Takk for sva

Besvart 05.02.2019 22:09
 

Svar
Hei jente 16 år

Ønsker vi at alle mennesker skal se like ut?

Aller først så kan vi ikke gjøre noe med høyden, den ligger plantet i vår arv og gener. Jeg synes du skal forsøke å være sterk, å si til de personene som sier at han er lav, om det har stor betydning i et forhold! Er det utsende som er viktigst, eller er det personligheten hans! Våg å forsvare han mer, det vil være riktig i et forhold og viser at du bryr deg om din kjæreste. Når en er 16 år bør en forstå at utsende ikke er avgjørende!

Hvorfor er vekt et så vanskelig tema å ta opp i et forhold?  Vekt er noe personlig, og for mange helt privat – noe som ikke blir snakket om vanligvis. Noen spøker kanskje om det, men det å prate helt alvorlig om temaet kan oppleves veldig vanskelig.  

I tillegg lever vi i et samfunn med stort fokus på det ytre, der kosthold og trening for mange er en helt naturlig del av hverdagen. Det lett å bli fornærmet og ta det som kritikk - og bli fryktelig skuffet.

Men det er viktig å føle seg  tiltrukket av hverandre, og en av forutsetningen for at man er kjærester.  Ingen er perfekte – og hva vil tiltrekkes av fysisk kan variere fra person til person.  Hvis hans mage gjør at du ikke blir tent på han, bør du få sagt ifra til han om det.

Dessverre er det ingen fasitsvar jeg kan gi deg, og dette er ingen lett sak. Han kan jo også bli fornærmet og ikke ønsker å ha et forhold med deg lenger?

Gå forsiktig frem, og ikke gi opp for å få han mer i aktivitet, noe som alle får mer energi av og føler seg bra! Fokuser på aktivitet og glede, ikke på magen hans. Fortell at du ønsker at han skal ta vare på sin helse og at det er gøy å gjøre ting sammen!

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Tolke eller vise seksuell lyst

En gutt og jente i tenårene sitter på en sofa, og jenta kysser gutten på kinnet. (www.colourbox.com)

Hvordan kan du vite at kjæresten eller den du vil ha sex med, vil det samme? Hvordan tolke den andre riktig, for ikke å gjøre noe galt? Og hvordan kan du selv vise partner at du er klar for å ha sex?

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold