Hopp til hovedinnholdet

Søker på prostituerte på nett, er det ulovlig?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg søker veldig ofte etter prostituerte på nett. Her finnes sider som selger prostiuerte i Norge. Jeg har ingen intensjoner om å gjøre ett kjøp. Dette er kun en fantasi som jeg bruker til egen nytelse. Er dette ulovlig? Jeg forstår at dette er mistenkelig oppførsel, men jeg har aldri kjøpt sex. Om dette er i grenseland, vil det da være greit å informere politiet om min ``hobby`` og forklare saken istedenfor at de plutselig står på døren og stiler spørsmål?

Besvart 03.02.2019 22:15
 

Svar
Hei

Å søke opp slike sider på nettet av ren nysgjerrighet er ikke straffbart. Det som er ulovlig er å kjøpe sex, jf. straffeloven § 316. Såvidt jeg forstår deg har du ikke intensjoner om å kjøpe sex. Det er en noe uavklart rettslig situasjon om det også er ulovlig å forsøke å kjøpe sex. Du kan lese mer om det her.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex