Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har samboeren min så lite sæd?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg og min samboer har vært sammen i 2 år. Det er veldig interessant ment i de 2 årene har jeg merket at han har veldig lav sæd volum. Vi jobber sammen og er sammen hele tiden så jeg vet at han ikke runker men en dag hadde han plutselig kjempe mye sæd. Det var bare den ene gangen. Ellers er det lite. Hva kan grunnen være?

Besvart 04.02.2019 22:15
 

Svar
Hei jente 20!

Det varierer hvor mye eller lite sæd som kommer ut når en gutt får utløsning. Hos noen gutter kan utløsningen være kraftig, slik at det kommer flere støt med sæd. Hos andre kan sæden renne rolig ut av urinrøret. 

En gjennomsnittlig utløsning er ca 2-5 milliliter, ca en spiseskje. Det betyr at noen har større, andre mindre utløsning uten at det er noe rart eller galt med det.

Noen ganger kan en oppleve å få en ekstra kraftig utløsning. Det kan være tilfeldigheter som gjør at det skjer, eller at stimuleringen var spesielt god og sterk den gangen. 

Mengden av sæd kan derfor ikke si noe om en har onanert eller hatt sex tidligere samme dag eller lignende. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex