Hopp til hovedinnholdet

J17. Lukter så vondt/sterkt av utfloden min.

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente som nettopp fylte søtten som har et veldig flaut spørsmål. Utfloden min lukter veldig vondt/sterkt. Noen ganger lukter det til og med litt som salmiakk. :O Og det er jo et kjempesterkt middel, så er det farlig? Utfloden min har en ganske normal farge tror jeg(hvitgul). Jeg har aldri hatt sex, så det er ikke en overførbar sykdom. Noen ganger lukter jeg det gjennom buksene mine, så ille er det. Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg spyler alltid underlivet med dusjen og dusjer annenhver dag. Og vær så snill, Ikke si at jeg bør gå til legen, det tør jeg absolutt ikke. Svar fort er du snill.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Så bra at du følger med på hva som skjer med kroppen din, og tar kontakt når det er noe du tenker på!

Selv om du sier du ikke tør det bør du nok likevel ta deg en tur til legen for å få undersøkt dette nærmere.
Illeluktende utflod kan være et tegn på en infeksjon, f.eks. soppinfeksjon eller bakteriell vaginose. Disse formene for infeksjoner er ikke seksuelt overførbare, så de kan komme av seg selv, ved at det blir en miljøforstyrrelse i skjeden. Det går ikke an å vaske bort slike infeksjoner, og intensiv vask kan ofte gjøre det vondt verre.

Du kan oppsøke fastlege eller helsestasjon for ungdom med dette. Det er veldig forståelig at du er nervøs for å få en slik undersøkelse, for slik er det mange som opplever det den første gangen.
Når man har det slik kan det være godt å tenke på at legen gjør slike ting hver uke, noen leger gjør det til og med hver dag, og for legen er dette helt vanlig rutine. Hun/han har jo valgt et yrke der dette er en vanlig del av jobben.
Undersøkelsen gjør ikke vondt, og tar vanligvis ikke lang tid, og så får du vite forsikret deg om at alt er OK der nede, eller du får behandling mot noe du plages med.
Når jenter kommer litt oppi tjue-årene blir alle innkalt til jevnlige underlivskontroller. Disse kontrollene er for å sjekke for celleforandringer i underlivet, som kan gi kreft. Slike undersøkelser er altså noe du likevel må gjennom om noen år likevel, så kanskje det er greit å bare bli ferdig med den første gangen, så slipper du å grue deg neste gang?
Du kan gjerne ha med deg en venninne når du oppsøker legen, det er sikkert helt OK, og kan være en fin støtte for deg.

Lykke til hos legen!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om forskning?

Hva er pseudovitenskap?