Hopp til hovedinnholdet

P-stav og p-piller

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sett inn p-stav for snart 3 år så det på tide å ta den ut snart. Men det jeg lurte på var hvis jeg da ikke tar p-staven ut vil det være farlig? Og hvordan skal jeg begynne med p-pillen etter at jeg da tar ut p-stav? Skal begynne med p-ppilen med engang eller skal jeg vente i noen dager? Og hvor lenge må jeg ta p-pillen før det er safe å ha sex igjen? (Eller at jeg da er beskyttet av p-pillen) Veldig fint om jeg kan få svare i punkt vis :) tusen takk

Besvart 11.02.2019 22:29
 

Svar
Hei jente 18 år

Det er anbefalt å ta ut p-staven når det er gått 3 år. Dette fordi det er usikkert hvor lenge den frigir hormoner og virker. Den har garantert virketid i 3 år.

Når man fjerner p-staven er det lurt å begynne med p-pille samme dag. Hvis man starter med p-pillen samme dag som man fjerner p- staven er du sikker fra første dag. 

Legger ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Vond arm

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex