Hopp til hovedinnholdet

Hadde spontan trekant. Hva burde vi gjøre for å bevare/reparere vennskapet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Kjæresten min og jeg hadde en spontan, helt uplanlagt og lite gjennomtennkt trekant med en av mine nærmeste venner (som forøvrig var i et forhold....) i beruset tilstand, og nå virker det som om alle relasjonene her blir ødelagt.. hva kan jeg gjøre for å hindre det? Jeg spurte flere ganger mens dette foregikk om denne vennen var sikker på at den ville ha sex med oss og fikk et tydelig ja som svar, og beskjed om at personen kjente sine egne grenser... Alt var veldig fint helt frem til denne personen ikke ville mer og vi avsluttet det hele. Vi har ikke snakket mer om det siden, og later bare som om det aldr skjedde, selv om jeg skulle ønske vi kunne prata litt om det. Hva burde vi gjøre for å bevare/reparere vennskapet?

Besvart 10.02.2019 18:48
 

Svar
Hei jente 19 år. 

Jeg forstår det er vanskelig å finne tilbake til det vennskapet dere hadde etter at dere hadde seksualitet sammen. 

Det er noen venner som fint klarer å ha sex sammen, og likevel bevare et godt vennskap, mens ander kan streve med å finne tilbake til den gode, avslappende tonen man hadde. 

Kanskje kan den av dere som kjenner vennen deres best snakke med vennen? Det er ofte lettere hvis det er bare to, og at man kjenner hverandres godt. 

Hvis det er du som skal snakke med vennen deres, kan du kanskje ta utgangspunkt i at det skjedde? Det var spontant og dere var ikke edrue. Hvis man er beruset er dømmekraften svekket noe som kan påvirke de beslutningene man tar.

Kanskje kan du også trekke fram det som var positivt for deg, eventuelt finne på noe fint eller morsomt å si, som løser steningen opp litt?

Du kan også spørre hvordan personen har det med tanke på dens partner. Her må du vise varsomhet. Det kan være at vennen deres sliter på grunn av utroskapen. Det kan være viktig at du forsikrer vennen deres om at dere ikke vil snakke om det som skjedde med noen andre. Det må være opp til vennen deres om den skal snakke med sin partner om hendelsen. 

Hvis det er vanskelig å snakke ansikt til ansikt, kan dere kanskje gå tur, kjøre bil eller noe annet som gjør at dere ikke sitter rett ovenfor hverandre? Da slipper dere den tette blikkontakten og samtalen glir lettere. 

Snakk også om vanlige ting, det dere alltid har snakket om. Da viser du at alt er som før for deg. 

Ta ny kontakt om ikke så lenge, og vis at du/dere er der slik som tidligere.

Du kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex