Hopp til hovedinnholdet

Er 14 år og har en penis på 17 cm. Tips til å få større penis?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 14, jeg har en penis på 17 cm når den er erigert, men føler ikke den er stor nok, er ganske høy for alderen, og på god vei inn i puberteten, men vil ikke at penisen skal slutte å vokse nå. Føler ikke noe stort press med det å ha stor penis, fordi jeg vet at min er over gjennomsnittet, men jeg ønsker å ha større penis for egen nytelse. Jeg runker og ser på porno ofte, så føler meg klar for sex i tillegg. Jeg er veldig kåt og vil ha større penis for egen nytelse, men også for å imponere dama jeg ligger med. Tips til å få større penis?

Besvart 11.02.2019 19:13
 

Svar
Hei gutt 14 år. 

Så fint at du skrev til oss. 

Det er ikke noe du kan gjøre for at penisen skal bli større enn det den blir. Det er genene som bestemmer hvor lang penisen blir. 

Din penis er allerede lengre enn gjennomsnittet. 

Hvor lang penisen er, har ikke noe å si for din nytelse. Det er penishodet som er mest følsomt. 

Det kan være at dama ikke blir imponert, men heller litt skremt hvis penisen er veldig lang. 

Skjeden er omlag 8 til 10 cm lang, og den utvides noe når jenta blir seksuelt tent. Men det er begrenset hvor lang skjeden kan bli. Hvis penisen er lang, kommer ikke hele inn i skjeden.

Det er bare 30 % av jentene som får orgasme kun ved penis` bevegelse i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.

Hvis jenta får orgasme ved stimulering inne i skjeden, er det skjeden ytterste del som kan gi gode følelser. Da trenger ikke penisen være så lang.  

Er du sikker på at du er klar for å ha seksualitet med en annen person? Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person. 

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin og kunne onanere til orgasme alene. 

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex