Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge er det vanlig å kline?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har noen spørsmål, hvor lenge er det vanlig å kline? Hvor burde jeg ha hendene når jeg kliner hvis vi kliner i senga? Er d et spesielt sted man skal fingre i privaten? Må man ha kondom på en agurk hvis man skal onanere med den? Sry for mange spm, men håper på svar. Takk på forhånd<3

Besvart 11.02.2019 19:27
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det er veldig stor forskjell på hvor lenge det er vanlig å kline. Noen kan kline veldig lenge, mens andre ikke kliner så lenge. Noen par stopper å kline, tar en pause, før de fortsetter igjen. Jeg kan derfor ikke gi deg noe svar på hva som er vanlig. 

Du kan holde en hånd/arm på armene til den du kliner med. Den andre er sannsynligvis under deg eller på siden av kroppen din, hvis du ligger på siden.  Hvis dere sitter, er det vanlig å holde rundt hverandre. 

Den letteste måten å få de gode følelsene på/orgasme, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Noen nyter også stimulering inne i skjeden. 

Hvis du ikke helt vet hvordan kjønnet ditt ser ut, kan du ta et speil og se på det med godt lys. Da vil du se at de ytterste kjønnsleppene har hårvekst. De innerste kjønnsleppene har ikke hårvekst. Øverst, mot magesiden, der de innerste kjønnsleppene møtes, ligger tuppen av klitoris, eller klitorishodet. Det er omgitt av en forhud eller hette. Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme for mer informasjon om hvordan du kan onanere. 

Man må ikke ha kondom på det man fører inn i skjeden, hvis det som føres inne er rent. Det man fører inn kan ikke ha noen skarpe kanter. 

En agurk er veldig stor. Den er vanskelig å få inn i skjeden. Kanskje skal du heller prøve med håndtaket på en hårbørste, et tynt stearinlys eller en gulrot?  mange bruker en finger eller to for å finne ut om de liker stimuleringen inne i skjeden. Fingeren er vanligvis ganske ren. 

Bli godt kjent med kjønnet ditt. Lær deg å onanere til orgasme. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex