Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å miste kjæresten min dersom jeg ikke har sex med han

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 som lurer på om det er for tidelig med å ha sex? Men hver gang jeg sier til kjæresten min at jeg ikke er klar, så føles det ut som om han blir mad. Men h is jeg ikke har sex med hsn tror jeg at jeg kommer til å miste han, og det vil jeg ikke. Hva skal jeg gjøre? Han går liksom i klassen min og vi er i samma gjeng så hvis d skjer noe og vi slår opp så vil ingen at det skal bli sånn rar stemning fordi da ødelegger det for alle andre..jeg er desperat

Besvart 17.02.2019 23:10
 

Svar
Hei

Det er veldig viktig at du selv føler deg klar til sex når du skal ha sex. Det er derfor veldig viktig å sette sine egne grenser og selv bestemme over egen kropp. Det er helt klart at du ikke skal ha sex av redsel for å miste kjæresten din! Dersom det er slik, er han ikke en kjæreste du bør holde på! Det er flott at du holder igjen og er tydelig på at du ikke er klar for sex. 

Det er også svært tidlig å ha sex når man er 13 år. Den seksuelle lavalder er 16 år, det vil si at dersom noen har sex med noen under 16 år, kan man bli straffet. Dersom det er aldersforskjell er straffen strengere. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier om disse tingene. Dersom du blir presset av kjæresten din til sex, er det viktig med støtte og hjelp til å holde på egne grenser og verne om seg selv. Du er flink og sterk som setter egne grenser. Forsett med det, og tenk også nøye over om det er er rett kjæreste du har funnet deg. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex