Hopp til hovedinnholdet

Jeg hører at broren min og kjæresten har sex, det er ubehagelig...

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg har flere ganger hørt at broren min har hatt sex og at han runker. Har også hørt at kjæresten hans har onanert når hun var hjemme med oss. Vil liksom ikke si til de at jeg kan høre de, men synes det er utrolig ubehagelig å høre når de gjør sånt. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 03.03.2019 08:41
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du synes dette er ubehagelig, og at du ikke ønsker å høre på at de har sex med hverandre eller seg selv. Du bor også i huset og det bør de ta hensyn til.

Det er ikke sikkert de er klar over at du hører dem, eller så bryr de seg ikke om det. Det er derfor viktig at du gjør dem klar over dette, uten at du trenger å si det så direkte.

Kan du skrive en lapp og legge på rommet hans? At du er i rommet ved siden av og at det er veldig lytt? Gi dem et hint, uten at noen av dere trenger å bli flaue. Dersom ikke dette hjelper, kan du gå ut av rommet og til en annen del av huset, eller ut en tur neste gang det skjer, hvis det ikke er om natten. Du kan gjerne lage litt lyd når du går, slik at de forstår at du har hørt dem.

Det er ditt hjem og du har rett til å leve normalt uten å måtte høre på andre ha sex. Ta kontakt med helsesykepleier på skolen, helsesykepleier jobber mye med følelser og sex, og kan lytte og ta deg på alvor, og kan hjelpe deg til å sortere og forstå følelsene du har rundt dette. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex