Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid etter mensen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 16 år og jeg har hatt sex. men det greia er at vi hadde ikke noen prevensjonsmiddler helder. så derfor lurte jeg på om jeg kan bli gravid nå?, det er bare 2 dager sia jeg hadde mensen

Besvart 15.03.2019 13:02
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Det stemmer nok det at du kan bli gravid også etter mensen. Dette er fordi sædceller lever i livmoren/eggstokken i opp til 7 dager. Jenta vet heller ikke med sikkerhet når neste eggløsning er, så da er jo sjansen tilstede. 

Noen velger å ta en angrepille etter et ubeskyttet samleie. Andre håper at det går bra, men det er uansett lurt og teste deg for graviditet 3-4 uker etter dette skjedde. Først da vil testen være sikker. 

Gratis tester får du hos Amathea, helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. Her kan du også snakke om evt oppstart av hormonell prevensjon. 

Legger også ved en artikkel om nødprevensjon og klamydia. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex