Hopp til hovedinnholdet

Alle vennene mine har hatt sex, men ikke jeg, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, alle i min vennegjeng har hatt sex unntatt meg... jeg føler meg litt utenfor og har veldig lyst til å prøve! Er litt skjenert og har ikke kjæreste! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 19.03.2019 23:03
 

Svar
Hei jente 15!

Når en er i puberteten, er det ikke uvanlig at en gjør mye for ikke å skille seg ut. Noe av det en gjør, er å late som om en har vært med på ting - for eksempel sex. Ingen har lyst til å være den siste som har prøvd det ut eller at en ikke har prøvd noe. Derfor later en som om en er mere erfaren enn det en egentlig er.

I Norge er den gjennomsnittlige debutalderen for jenter omtrent 17 og for guter omtrent 18. Er vennene dine rundt din egen alder, er de med andre ord veldig mye yngre enn gjennomsnittet. Det er derfor lite sannsynlig at alle vennene dine har hatt sex.

Et annet poeng, er lov om seksuell lavalder. Den sier at personer under 16 år ikke kan ha sex og at en som er over lavalderen ikke kan ha sex med noen som er under. Loven er der for å beskytte en fra å ha sex før en er klar og mot seksuell kontakt fra voksne.

Du trenger derfor ikke å stresse med dette, når du treffer noen du liker og det kjennes riktig, så vil det skje. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex