Hopp til hovedinnholdet

Kan en jente være gravid uten å miste sin jomfru?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Kan ei jente være gravid uten å miste sin jomfru?

Besvart 09.04.2019 21:18
 

Svar
Hei

Du spør vel egentlig om det er mulig å bli gravid uten å ha samleie? Når man har samleie første gang vil ikke lenger skjedekransen være der, man kaller det ikke lenger jomfruhinnen. Du kan lese mer om skjedekransen her. Hvis man har blitt gravid ved samleie, vil man altså ikke lenger kalle seg "jomfru".

Medisinske studier har vist at det ikke finnes en hinne/membran og uttrykket "å miste jomfruhinna" gir derfor ingen mening. Det er myter og misoppfatninger som har ført til begrepet.

Ofte brukes begrepet "jomfru" om en gutt eller jente som ikke har hatt samleie. For de fleste handler samleie om penis i skjede, om det er snakk om en gutt og en jente som har samleie, men samleie omfatter også andre former for penetrerende sex mellom gutt og jente eller mellom samme kjønn.

Ta gjerne kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor eller helsesykepleier hvis du har spørsmål om seksualitet og helse.Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex