Hopp til hovedinnholdet

En venn sa hun vil vi skal ha sex på søndag, men jeg er ikke helt klar...

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Så, det er en venn av meg som er litt mere enn en venn, og jeg liker henne veldig! Og hun sa at vi kanskje kunne ha sex på søndag. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal si til henne at jeg ikke er helt klar ... vær så snill, hjelp, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!!

Besvart 13.04.2019 13:51
 

Svar
Hei

Fint at du skriver når du ikke føler deg klar, og er usikker på hva du skal gjøre. Du sier ikke noe om hennes alder, men hun er kanskje like gammel som deg. Hvis hun er noen åre eldre, kommer det andre regler inn i bilder, siden du er under 16. Du kan lese mer om seksuell lavalder her.

Når man ønsker å ha sex, skal dette alltid være gjensidig. Mange tror at gutter alltid vil, og ikke er usikre, men det er helt feil. Veldig mange har det slik som deg. Og kanskje er også venninnen din usikker, selv om hun fremstår som det motsatte.

Mitt råd til deg er å være åpen med henne om det du føler. Si at du ønsker å være helt klar den dagen du/dere skal ha sex. Si også at du liker henne, men at du setter pris på vennskapet deres, og kanskje vil det bli helt annerledes etter dere har hatt sex. Noen av de jeg snakker med, sier at de angret på at de hadde sex med en venn, fordi vennskapet ble ødelagt. Vennskap er viktig, og verdifullt. Det kan du si til henne. Da vil hun nok aller mest bli glad.

Lykke til og god Påske.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex