Hopp til hovedinnholdet

Vi hadde sex uten prevensjon, dama mi vil ha barn

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg å dama mi har vært sammen i 3 år vi har gjordt det meste i lag og er veldig glad i hverandre. For 1 uke siden hadde vi sex uten prevansjon og dama mi vil ha barn. Jeg har også lyst på barn men hva skal jeg gjøre? Vil ikkje skuffe hu heller

Besvart 25.04.2019 12:49
 

Svar
Hei!

Slik jeg forstår av det du skriver så vil kjæresten din ha barn. Det vil du også, men kanskje ikke enda? Dere hadde sex uten prevensjon og nå er du kanskje redd for at hun blir gravid og at dere blir foreldre for tidlig.

Det er flott at dere er glade i hverandre og at dere deler både tanker og opplevelser. Det å få barn er et stort steg å ta i ung alder. Jeg vet ikke om dere har snakket så mye om det, og det tror jeg det er viktig at dere gjør. Det holder ikke å bare si at man har lyst til å ha barn. Man må også snakke om alt som kommer til å kreves av dere som foreldre, i tillegg til skole og andre ting. Det er også viktig å snakke om det økonomiske. Å ha barn er dyrt.

Du må snakke med kjæresten din om hva du tenker rundt det å få barn. Du vil jo, men hvis du synes det er for tidlig nå er det viktig å si det. Kanskje blir hun skuffet og lei seg, men det er en risiko du må ta. Du kan trygge henne på at det ikke betyr at dere ikke skal få barn sammen senere.

Det er ikke noe dere kan gjøre nå for å hindre at kjæresten din blir gravid. Dere må bare vente og se. Hvis det er slik at hun er gravid er det hun som bestemmer om hun skal beholde barnet eller ikke. Du kan si noe om hva du tenker og ønsker, men det er til slutt hun som bestemmer.

Det kan være vanskelig å vite hvordan du skal få sagt dette på en måte som ikke sårer eller skuffer kjæresten din. Kanskje kan det være godt for deg å snakke med noen om det. Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det blir vanskelig å snakke med kjæresten din alene kan dere gå sammen dit.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex