Hopp til hovedinnholdet

Bruker kortisonkrem på penis for tørr hud, kan jeg onanere?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk en kortison krem av legen ( Locoid 0,1 %) som jeg skal smøre på penis pga tørr hud. Kan jeg onanere når jeg bruker denne? Og bør jeg smøre meg med fuktighetskrem som jeg leser på nettet? Isåfall, hvilken? G20?

Besvart 03.05.2019 09:03
 

Svar
Hei Gutt 20, og takk for at du skriver til ung.no!

Du kan fint onanere selv om du bruker kortisonkrem på penis, men det kan være greit å vente med onanering til kremen har trukket inn i huden, ettersom det jo som oftest er greit å få vasket seg litt etterpå.

Det kan være lurt å bruke fuktighetskrem samtidig ja, men igjen å smøre inn etter at kortisonkremen har trukket inn. Når det kommer til type, anbefales fete fuktighetskremer, og merkenavnet har ikke så mye betydning, A-krem eller canoderm blir ofte anbefalt. Du kan også spørre apoteket etter fet fuktighetskrem, og trenger jo ikke fortelle hvor den skal brukes om du ikke ønsker det.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex