Hopp til hovedinnholdet

jenta mi på 15 og jeg har hatt sex,kan jeg bli anmeldt?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Lurer på et par ting. Jeg og ei jente på 15år, hu blir 16 om 1 drøy måned. Vi har vært sammen i 1års tid. Første jenta mi. Nå har hun ikke fått mensen på de hvite pillene, betyr dette at hu er gravid? Foreldrene (mor og stefar) vet vi har hatt sex, de synes det er greit. Om hun er gravid, er det foreldrene (her mor) som bestemmer anmeldelse eller hva kan skje? Neste spørsmål, jeg mister ereksjon hver gang jeg setter på kondomen, hvorfor?

Besvart 15.05.2019 21:54
 

Svar
Hei!

jeg skjønner der er redde for at kjæresten din skal være gravid. Om hun ikke harfått mensen på de hvite pillene betyr ikek det at hun er gravid. Mange p-piller virker slik at  det ike kommer noen blødning når de ike effektive pillene taes. Om kjæesten din ahr tatt p-pillen slik hun skal og ikke glemt noen, er sjansen for at hun skal være gravid veldig liten. Om det er sånn at hun har glemt noen piller vil jeg anbefael at hun tar en gravitest for sikkerhets skyld. Gravitest får dere kjøpt på apotek, i mange dagligvarebutikker og dere kan også få tatt gravitest hos helsesykepleier eller helsestasjon for ungdom.

Siden der begge to er under 16 år, er det ikke ulovlig for dere å ha sex, dersom dette er noe begge to vil og er enige om og det vil da heller ikke være grunnlag for en anmeldelse. Så det vil neppe skje!

Så til ditt spørsmål om at du mister ereksjonen når du skal ta på kondom.

Det å oppleve at ereksjonen svikter er ingen god følelse. En vil så gjerne framstå som selvsikker og trygg. Når penis svikter en, føler en seg ikke noe godt og selvtilliten kan få en knekk. De fleste gutter takler greitt at dette skjer en eller to ganger, men skjer det flere ganger kan en bli engstelig for om det er slik det skal bli framover. Gjentar det seg, kan det etablere seg et mønster der en forventer at det skal skje, og så skjer det. For å få det bedre, må en bryte mønsteret. Noen klarer det fint av seg selv, noen kan trenge tips - se nedenfor. mens andre kan trenge å snakke med noen om problemet, for eksempel helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen din. 

Her kan du lese noen generelle tips til hvordan du kan unngå ereksjonssvikt. 

Oppstår ereksjonssvikt kun når du bruker kondom, er det ok å bruke litt tid på å finne riktig kondom og å øve på å ta den på. Penis kommer i mange ulike størrelser og derfor finnes det også mange forskjellige kondomer. Bruker en et kondom som ikke passer, kan det være vanskelig å få på, det kan være vondt å ha det på penis og det kan også nedsette følelsen av ulike stimuleringer.

Når en har funnet et kondom som passer, er det fint å bruke tid på å finne sin måte å ta det på. Test ut ulike måter når du er alene, slik at du slipper stress og fomling når du skal ha sex med noen. Det vil redusere stresset, gjøre deg mer rolig og sjansen for at ereksjonen forblir hard er mye større.

Ofte vil det hjelpe å føle seg trygg i situasjonen. Forsøk derfor å bruke god tid på å bli kjent med kroppen til partner ved å utforske og stimulere hverandre gjensidig. En slik stimulering kan være å kysse og berøre følsomme områder på kroppen kalt erogene soner. Å bruke god tid på dette forspillet vil føre til at en slapper godt av og føler seg rolig og komfortabel i situasjonen.

Det er også ok å bruke tid på å bli kjent med din egen kropp, hvor på kroppen du liker å bli tatt på og på hvilken måte. 

Gutter kan også lett ha et for stort fokus på å skulle yte og mindre på det å nyte, med det menes at en har alt fokuset på å gjøre det bra for den en er sammen med og glemmer at en selv også skal ha det godt.

En kan også ha god effekt av å spille ut en av favorittfantasiene dine i tankene mens du har samleie - det som skjer i tankene dine er det kun du som vet noe om og dette er ikke noe du trenger å fortelle noen om. 

Noen kan ha god hjelp av en pubisring. En pubisring er en gummiring som festes bak testikler og penis slik at blodet forblir inne i svamplegemet i penis. Det forhindrer at blodet strømmer tilbake. Ereksjonen forblir da hard.

Her er noen praktiske øvelser du kan sjekke ut:
Du kan få bedre kontroll på ereksjonene dine om du trener litt. Du kan onanere penis stiv med positive tanker og la den bli slapp med negative tanker. Dette skal du gjøre til at du føler at du har kontroll. Når du da er i en situasjon der du trenger en stiv penis kan du kanskje klare å overføre fantasiene du brukte når du trente alene. 

Du kan også trene på knipeøvelser for å styrke musklene i bekkenbunnen. Tren de musklene som du bruker for å stoppe urinstrålen. Når penis er stiv, kan du prøve å vippe den opp og ned og gjerne ligge en liten klut oppå penis.

Når en tester ut de ulike øvelsene, er det ikke uvanlig at en kan bli kåt og få seksuelle fantasier. Det å finne ut nye ting om kroppen din og kanskje andre seksuelle fantasier du har hatt før vil gi deg nye ideer til hva du kan prøve ut eller fantasere om når du onanerer.

Alt dette vil gjøre deg tryggere på deg selv og hva du liker, da blir det også lettere å få til både samleier og andre former for sex sammen med noen

 Håper dette er til hjelp for deg!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex