Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg har blitt voldtatt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, har hatt en kjæreste nå i flere år. i helgen var jeg med russen på bussen deres og vi synes begge at det er helt greit. Jeg ble fort veldig beruset uten at jeg følte jeg hadde drukket noe særlig og hører at jeg sovnet på denne bussen til tross for at det er utrolig høy musikk der. Jeg ble hjem en av guttene fra bussen og sov der. Jeg husker ikke noe av dette men ble fortalt det av han da han bare ville hjelpe meg. Våknet opp uten truse og husker absolutt ingenting, jeg spurte til slutt denne gutten som jeg aldri har møtt før og han sa vi hadde hatt sex. Han mener at jeg var med på det men jeg husker ikke selv noe som helst fra halvparten av kvelden. Noen venner mener jeg kanskje er blitt dopet ned. Men problemet er at jeg ikke vet hva jeg skal tenke om dette. Er en utrolig ekkel følelse, vet ikke om det regnes som voldtekt eller om jeg rett og slett har vært utro. Har partneren min "rett" på å vite det?

Besvart 13.05.2019 22:22
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for din henvendelse til oss.

Det er trist for oss å lese hva du har opplevd. Det er slik at når to personer skal ha sex, skal begge samtykke. Det er heller ikke lov til å ha sex med en person som er så beruset at den andre parten burde ha skjønt dette.

Vil også råde deg til å gå og få tatt en blodprøve siden det kan bevise om du har blitt dopet eller ikke.

Det er opp til deg om du vil fortelle dette til partneren din. Men siden du har blitt utsatt for et overgrep kan det kanskje være godt å fortelle, kanskje for å få omsorg og hjelp også.

Vi anbefaler deg å snakke med en voksen om dette, slik at du kan få litt hjelp til veien videre. Noen gode voksne kan være foreldrene dine, fastlegen din eller en annen voksen du stoler på.

 

Du kan også ringeLandsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , hjemmeside www.incest80057000.no .  Her kan du være anonym om du ønsker det.

 

Masse lykke til.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex