Hopp til hovedinnholdet

Kan hun ha blitt gravid?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt ubeskyttet sex flere ganger med kjæresten min og jeg har kommet tre ganger. Den ene gangen følte hun at jeg kom inni henne og hun sa «det ble varmt». Jeg følte også noe, men jeg er usikker på om det var faktisk det som skjedde. Dette skjedde for 1-2 dager siden (12 mai). Nå er vi begge redde for at hun skal bli gravid. Idag er det akkurat en måned siden henne fikk mensen. Vi har prøvd med kondom, men vi begge synes det er bedre uten. Hva skal vi gjøre om henne blir gravid?

Besvart 14.05.2019 13:42
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Det er bra at du har prøvd å bruke kondom, men det kan kanskje også være lurt å tenke på hva som vil være verst for deg: mindre nytelse for deg og jenta di eller det å bli pappa i ung alder?

Her er noen tips for kondombruk:

Dersom skjeden er tørr kan kondomet sprekke. Det er derfor viktig med tilstrekkelig fukt før samleiet starter. Pass på at jenta er klar for samleie ved at hun er våt nok i skjeden. For noen kan det være fint å bruke glidekrem i tillegg. Vaselin og hudkremer inneholder ofte olje og fett som kan ødelegge kondomet. Hvis det er nødvendig med glidemiddel, kjøp vannbasert eller silikonbasert glidemiddel.

Bruksanvisning:

  • Sjekk datostemplingen og at pakken er hel
  • Åpne pakningen forsiktig slik at kondomet ikke blir skadet
  • Penis skal være stiv når kondomet rulles på
  • Har du forhud skal denne trekkes tilbake
  • Klem sammen tuppen på kondomet
  • Minimum en fingerbredde på tuppen holdes igjen mens resten av kondomet rulles på uten å skade gummien
  • Hold kondomet ved penisroten når penis trekkes ut, kondomet brukes altså under hele samleiet
  • Kondomet skal bare brukes én gang
  • Kast kondomet i vanlig avfall etter bruk, ikke i toalettet.

Om lag 10 av 100 kvinner under 25 år som bruker kondom som eneste prevensjonsmiddel vil bli gravide i løpet av et år. Kondom er et av de mest usikre prevensjonsmidlene, mest på grunn av brukerfeil. Det er derfor lurt at både gutter og jenter trener på hvordan man skal sette på kondom, slik at brukerfeil ikke skal skje.

Du skriver videre at hun ikke har fått mensen. De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Hvis dere tar en test om 3-4 uker så vil du få svar på om hun er gravid eller ikke. Er hun gravid så er valget hennes hva hun vil gjøre, men mange jenter hører også litt på partneren. Hun kan velge å ta abort eller velge å fortsette graviditeten. Anbefaler deg hvis hun er gravid at dere da tar kontakt med helsesykepleier på skolen eller Amathea. De ter en gratis tjeneste for dem som er uplanlagt gravid. 

Legger derfor ved noen artikler du kan lese.

Håper svaret var til hjelp for deg. 
Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex