Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med vond lukt fra penis som kommer tilbake fort etter vasking.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Eg sliter med vond lukt fra penis. Pleier å ta litt vann på penishodet noen ganger for dagen men tar ikke lang tid før det lukter vondt igjen. Pleier å komme etter eg har tisset eller gått en stund uten å skylle med vann. Har dere noe tips til hva dette kan være eller noe som hjelper mot det? Har en del forhud og

Besvart 18.05.2019 20:08
 

Svar
Hei

Det er fint at du vasker underlivet med vann. For mye vask med såpe kan faktisk gjøre vond lukt verre. Da vasker man bort de naturlige bakteriene som skal være der og beskytte deg.

Vond lukt fra penis skyldes oftest rester av urin eller kukost/smegma. Urin kan legge seg under forhuden og lukte ganske stramt. Da er det spesielt viktig å tørke av penishodet etter å ha tisset. 

Smegma er et gulhvitt, seigt stoff som er på penishodet og under forhuden, og det kan lukte litt stramt. Dette er talg fra talgkjertler og fjernes ved å trekke forhuden godt tilbake og skylle området med vann morgen og kveld.

Dersom ikke noe av dette hjelper kan du oppsøke helsestasjon for ungdom for en sjekk.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex