Hopp til hovedinnholdet

Overgrep.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om jeg kal kalle det jeg har blitt "utsatt" for en voldtekt. Det som skjedde var at en kompis av meg ble med meg hjem og vi hadde bare på oss undertøy i senga mi. Jeg hadde gitt han klar beskjed om at jeg ikke ville ha sex med han. plutselig begynner han å fingre meg og spør gjentatte ganger om vi kan ha sex. jeg svarer nei alle gangene til at jeg den ene gangen svarte ja selv om jeg over hodet ikke hadde lyst, men gjorde det fordi jeg ikke hadde lyst til å såre han. Dette tærer veldig på syken min og tenker ofte på det. han har sagt selv til meg at han følte han tvingte meg. Men hvorfor fortsatte han da? Hva kaller man en sånn hendelse?

Besvart 14.05.2019 14:50
 

Svar
Hei jente 15 år.
 
Takk for din henvendelse til oss.
Dersom man har sagt klart i fra at man ikke ønsker sex, og gjentatte ganger i tillegg sier "nei", så kan man faktisk ikke sette klarere grenser for seg selv enn det.
Når dine grenser da blir ignorert, så kaller vi dette for et seksuelt overgrep.
Denne gutten har jo også selv i etterkant sagt at han fikk følelsen av å presse deg. Dette er selvsagt ikke greit, og burde ikke skjedd!
Det skal alltid være samtykke/enighet mellom to som skal ha sex.
Vi forstår godt at dette er vanskelig for deg, og vil råde deg til å snakke med en trygg, voksen person om denne hendelsen.
En slik voksen kan for eksempel være: foreldre eller en annen i familien, en lærer eller helsesøster ved skolen din eller i kommunen der du bor.
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å få en prat, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no.
Vi håper du kan få god hjelp videre og ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex