Hopp til hovedinnholdet

Finner ikke klitoris. Kan man være født uten ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

kan man være født uten klitoris? (Jeg finner ikke min når jeg leter etter den)

Besvart 15.05.2019 18:39
 

Svar
Hei

Det er ikke alltid det er like lett å finne klitoris. Det er ukjent for meg at noen er født uten klitoris. 

Du kan se klitoris øverst, der de innerste kjønnsleppene møtes. Treffer du klitoris med fingrene når du onanerer, vil det kjennes godt og deilig.

Det kan være lurt å bruke et speil og enten sette seg på huk over speilet eller legge seg på rygg. Bruk hånden til å skille kjønnsleppene. Da vil det være lettere å se klitoris. Kan du ikke se den så forsøk å ta forsiktig der kjønnsleppene møtes, da kan du kjenne en liten hevelse. Det skal kjennes godt.

Det er bare en liten del av klitoris som  synes på utsiden av kroppen, klitoristuppen. Klitoris kan være opp mot 10 cm lang, og strekker seg litt innover før den bøyer seg bakover mot endetarmsåpningen. 

Jeg har lagt med noen artikler, se om du finner noe nyttig der.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex