Hopp til hovedinnholdet

Får veldig sterke menssmerter ETTER samleie.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har hatt sex med en gutt som har ganske mye større penis enn den forrige sexpartneren min, så da vi først begynte å ha sex kunne det gjøre litt vondt under sexen om han stakk den for langt inn, men etter en liten stund gikk det bra. Men nå går sexen helt fint, men om han stikker den for langt inn får jeg noe som minner om veldig sterke menssmerter ETTER sex, smertene varer i ca 10-15 minutter så er de helt borte. Er dette noe jeg burde få sjekket eller er det vanlig å få det innimellom? (Har vært sånn i nesten 3 uker men får ikke smerter hver gang, bare sånn halvparten av gangene men smertene begynner å bli værre)

Besvart 20.05.2019 19:16
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Kan det være at penisen støter mot inngangen til livmoren, livmortappen? Skjeden er i utgangspunktet omlag 10 cm dyp. Hvis du er ordentlig seksuelt tent, blir skjeden våt og utvidet. I tillegg blir livmortappen mykere, slik at penisen lettere kan passere litt forbi den. Men det er begrenset hvor lang skjeden kan bli.

Det kan også være at penisen kommer helt i bunnen av skjeden, noe som er smertefullt. Hvis du tenker at penisen støter helt inn i bunnen av skjeden, må han ta hensyn til det og ikke føre penisen helt inn! Noen finner en teknikk, der en av partene holder rundt roten av penisen, for å sikre seg at ikke hele støtes inn. 

Hvis du ikke er ordentlig tent er skjeden trang og tørr. Dette i seg selv kan gi friksjons-smerter i den tynne skjede slimhinna, det blir nesten som gnagsår. 

Hvis det er sånn at du nyter samleie og får orgasme, kan livmoren involveres i orgasmen. Da trekker livmoren, som er en muskel, seg sammen, slik den også gjør når man har mens. Da kan en kjenne det som mens-smerter etterpå.  

Hvis en vet at samleie kan gi smerter er det ikke så lett å opprettholde kåthet. Det blir sånn at en nesten venter på smertene. Dette er ikke bra! En kan komme inn i en vond sirkel, der samleie blir kun smertefullt. 

Hvis dere har hatt seksualitet med andre, må dere teste dere for kjønnssykdommer/seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Noen SOI kan gi smerter ved samleie, slik som klamydia.

Mens du venter på hjelp må dere ikke ha samleie! Dere kan stimulere hverandres kjønn til orgasme, uten penetrering. Da vil du også oppnå seksuell nytelse og glede. Din nytelse er like viktig som partneres!

Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om dette!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex