Hopp til hovedinnholdet

Jeg har aldri onanerte hatt sex eller noe, er det noe galt med meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har aldri onanert, hatt sex eller gjort noe seksuelt annet enn å kline med noen. Jeg har aldri følt et behov for å gjøre det og jeg opplever ingen nysgjerrighet når det kommer til dette. Jeg er redd jeg aldri kommer til å føle dette behovet. Per nå har jeg heller ikke lyst til å prøve onanering siden jeg kun får en rar og ubehagelig følelse av å tenke tanken. For min del virker sex mer interessant, men jeg finner guttens kjønn (forsåvidt også jentens kjønn) lite tiltrekkende. Er det noe galt med meg? Jeg tenker at det ikke kan være at jeg er aseksuell heller siden jeg har likt klining og slike ting. Jeg er jo nå 18 år og fyller 19 år om noen måneder og jeg mener derfor at interessen og nysgjerrigheten burde ha kommet for lenge siden

Besvart 11.06.2019 22:15
 

Svar
Hei jente 18!

Det er ikke så rart at du får tanker om at det må være noe galt med deg, siden du ikke har lyst på sex. Hver eneste dag kan en i ulike media og på nettet lese eller høre om hvor bra og viktig god sex er. Har en ikke sex eller opplever at det ikke er så interessant, føler en seg veldig lett utenfor.

Uten å snakke med deg over tid, er det ikke lett å si hvorfor akkurat du har det slik du forteller om i spørsmålet ditt. For noen er det slik at puberteten ikke helt er ferdig og at en derfor ikke har interesse for sex enda. Det kan også være at du ikke har møtt noen som har gjort deg kåt eller interessert i sex. 

For noen kan oppveksten, familien, vennegjengen og miljøet rundt en generelt vært slik at en ikke har vært nysgjerrig på kropp, nakenhet og seksualitet. Det kan igjen føre til at sex ikke er så interessant eller viktig.

En kan også være aseksuell, slik som du er inne på i spørsmålet ditt. Er en aseksuell, kan en like å være nær og intim med noen, men ikke ha behov for seksuell kontakt. Det er i tillegg også mulig å være uromantisk, altså å ikke ha interesse av eller behov for romantiske forhold til noen. En tror at omtrent 1% av befolkningen er aseksuelle. 

Ønsker du å finne mere ut av dette og kanskje også jobbe med følelsene dine, er det fint å snakke med noen. Et godt sted å starte, er helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der kan de enten hjelpe deg eller henvise deg til riktige fagfolk i nærheten av der du bor. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex