Hopp til hovedinnholdet

Rift i underlivet

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde sammleie med typen og fikk en stor rift i undelivet som blør veldig og gjør vondt. Hvor lenge vil det ta før det gror og hvor lang tid tar det før det stopper å blø??

Besvart 12.06.2019 13:13
 

Svar
Hei!

Slike rifter kan være veldig smertefulle, og det er fort gjort at de går opp når man tørker seg på toalettet eller har sex igjen. Det er lurt at du er litt forsiktig nå til du ser det har grodd (kanskje 7-10 dager). 

Ved nytt samleie er det viktig at du bruker mye glidekrem og at du passer på at du er våt og avslappet nok før et nytt samleie. Det er fort gjort at slike rifter kan skje hvis det kommer for mye friksjon.

Hvis såret ikke slutter å blø, det blir smertefullt eller det kommer hyppig tilbake bør du ta kontakt med lege. Du kan snakke med egen lege eller lege på helsestasjon for ungdom. Det er også viktig å følge med på at det ikke blir betennelse i såret, da blir det litt gult, varmt og vondt. 

 Hilsen Lege fra Sex og samfunn, i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex