Hopp til hovedinnholdet

Etter samleie blør jeg og er litt sår

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år og går på p-pillene cerazette. Etter samleie blør jeg og er litt sår. Er dette normalt?

Besvart 14.06.2019 19:39
 

Svar
Hei jente 17 år
 
 
Det hender at en noen ganger kan bli litt sår etter et samleie, men slik skal det ikke være hver gang.
 

Aller først vil jeg si at hvis du ikke er kåt og ønsker samleie, skal og bør du si NEI! Det er bedre å ha mindre sex og ha det deilig når dere er sammen, enn å ha det ofte og at det skal gjøre vondt for deg. 

Du må aldri ha sex fordi din partner ønsker det, eller at han maser seg til sex. Jenter bør bli flinkere å ta vare på seg selv og sine grenser. 

For å unngå sårhet og at du blør under samleiet er det viktig at kroppen din er klar for et samleie. Når du er kåt vil nemlig skjeden din utvide seg mer og mer, små kjertler i skjeden produserer væske som smører og gjør skjeden klar for et samleie. Det er viktig å bruke god tid til forspillet fordi jenter trenger den tiden for at skjeden skal gjøre seg klar.

Hvis du synes sex er litt vondt og sårt vil du automatisk forvente denne smerte eller følelse, slik at du ikke kjenner på alt det som bør være godt for deg. Smertefølelsen fortrenger gleden, og da er det bare ugreit.

Kanskje dere bør bruke mer tid på andre deler av kroppen, som alle erogene soner. Leke mer sammen, utforske hverandre med tunge, munn og fingrer, blir mer opphissede før selve penetreringen. Husk at dette bare er en bitteliten del av et samleie.

Du må snakke med din kjæreste om dette! Du må sette grenser for deg selv, og kun ha sex når du også ønsker det.

Hjelp hverandre til å få det bedre, men å snakke mer, fortelle hverandre hva som er godt, utforske hverandre på andre deler av kroppen, bruk mer tid og vær tålmodig, jenter trenger lange forspill for å være klar for en penis (gjerne mer enn 20 minutter). Bruk gjerne glidemiddel for at det ikke skal være tørt.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med han, bør du vise han dette som jeg har skrevet. Si at det er vanskelig for deg å fortelle det, men at du ønsker at alt kan bli bedre.

I tillegg er jeg redd for at du kan utvikle kroniske smerter, som vil ødelegge mye av sexgleden med en partner.

Her kan du lese mer om kroniske smerter i vulva.

Håper at du får tanker rundt dette og at du vil få det bedre.

Les gjerne artiklene nedenfor og lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Tolke eller vise seksuell lyst

En gutt og jente i tenårene sitter på en sofa, og jenta kysser gutten på kinnet. (www.colourbox.com)

Hvordan kan du vite at kjæresten eller den du vil ha sex med, vil det samme? Hvordan tolke den andre riktig, for ikke å gjøre noe galt? Og hvordan kan du selv vise partner at du er klar for å ha sex?

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex