Hopp til hovedinnholdet

Smerter under samleie.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg ble voldtatt. Og når vi hadde sex så fikk han ikke inn kuken i meg og det gjorde vondt. Hvorfor gjør det vondt og hvordan får man ikke vondt?

Besvart 19.06.2019 20:40
 

Svar
Hei Jente 14 år.
Tusen takk for din henvendelse tll oss.

Så trist å lese at du har vært utsatt for en voldtekt. Når man ikke ønsker å ha sex med noen, så spenner kroppen seg for å prøve å motsette seg sexen. Dette medfører at det kan være smertefullt når en annen person prøver å trenge inn i skjeden. Under har vi skrevet litt om hvordan kroppen reagerer slik at det ikke skal være vondt. Men dette gjelder når to personer har lyst til å ha sex. 

 

Når en begynner å ha sex og samleier, eller når en begynner å ha sex igjen etter en lengre pause, er det ikke uvanlig at det kan gjøre litt vondt. 

 
Her er  noe informasjon og tips du kan sjekke ut: 

Når en blir kåt, tent og har lyst til å ha sex, skjer det mye i kroppen. Pulsen går fortere og hardere, huden blir rødflammet, brystvortene blir mørkere på farge og harde.

Det strømmer blod til kjønnet slik at det svulmer opp og blir mørkere på farge. Klitoris vokser og blir stiv. Skjeden utvider seg og trekker seg innover i kroppen. Skjedeveggene begynner å produsere et sekret som smører skjeden slik at det blir mulig å ta imot en penis eller penislignende gjenstand som fingre eller dildo. Tiden det tar før skjeden er klar kan variere fra noen minutter til 20 - 30 minutt. Blir noe ført inn i skjeden før den er klar, kan det oppleves som smertefullt og ubehagelig.

Det er derfor ok å bruke tid på ulike former for stimulering, slik at skjeden blir klar. Noen vet godt hva som skal til av ulike former for stimulering mens andre kan være litt usikker. Prøv deg litt fram og legg merke til hva som fungerer for deg. 

Trenger du noen å prate med kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no

 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex