Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år! Etter fingring lukter det av fingrene og det kommer hvit slim.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Etter at jeg har onanert osv.. eller bare kost med meg selv nedentil så lukter det enkelt av fingrene mine og det kommer hvit «slim» ut av vaginaen etterpå. Så jeg lurer på hvordan kan man få bort den lukta og hvorfor kommer det slim?

Besvart 25.06.2019 22:33
 

Svar
Hei!

Det du opplever virker helt normalt. 

Det er vanlig og normalt at det er en litt syrlig lukt av skjeden og underlivet.

Skulle det lukte direkte vondt, kan det skyldes at bakteriefloraen i skjeden er i litt ubalanse. Da finnes det noen vaginalkapsler med melkesyrebakterier som kan brukes for å regulere bakteriebalansen i underlivet. De får du kjøpt på apotek.

Du kan ellers vaske deg med mild intimsåpe med lav ph, det kan hjelpe mot lukt. Det er ellers viktig å dusje underlivet hver dag og skifte undertøy. Bruk gjerne bomullstruser.

Det hvite slimet som kommer ut av skjeden er utflod. Det er noe alle jenter har mer eller mindre av og slik det skal være. Utfloden bidrar til å holde skjeden glatt og frisk. Hvor mye utflod den enkelte jente har er individuelt. Noen har mye utflod mens andre har mindre. Begge deler er normalt.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese.

Ønsker deg lykke til, og ha en finsommer.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse