Hopp til hovedinnholdet

Har hatt beskyttet sex, men hun får ikke mensen, 9 dager for sen.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min(14) har hatt beskyttet sex, men hun får ikke mensen. Hun har av og til vondt i mage, bryst og vagina, men mensen er har ikke kommet etter 9 dager. Jeg fikk ikke utløsning men kan hun forstatt ha blitt gravid? Trenger svar raskt!! Vil ikke ta abort fordi at foreldrene våre kommer til å klikke!

Besvart 10.08.2019 18:13
 

Svar
Hei

Når du sier dere har hatt beskyttet sex, regner jeg med at du mener kondom.  Dersom dere har brukt kondom hele samleiet uten å sprekke, kan hun ikke bli gravid. Dersom dere har tatt den på etter en stund, kan hun bli gravid av de første dråpene som kommer ut når penis er stiv og dere har samleie.

Jeg vet ikke om hun bruker annen prevensjon, for eksempel p-piller. Det kan  av og til hende at mensen er forsinket eller at man ikke har vanlig mens hvis man for eksempel bruker minipiller.

De smertene du beskriver er vanskelig å vurdere uten å snakke med henne.

Mitt beste råd er å ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der dere bor, på mandag. Hvis ikke de har oppe, kan dere bestille time hos fastlegen uten å informere foreldre. Det er gratis å gå til fastlegen før man er 16 år, og de har taushetsplikt. Dere kan også ringe eller chatte med hjelpetjenester anonymt hvor dere kan forklare litt mer.

Uansett er det oftest lurt å snakke med de som er aller mest glad i dere, nemlig foreldre. De vil som regel alltid være støttende, selv om man ikke tror det.

Du må også huske på at du er over 16 hun er 14 og under den seksuelle lavalder. Regler som handler om dette er til for å beskytte mot overgrep. Det kan du lese mer om her.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex