Hopp til hovedinnholdet

Etter sex har jeg sæd-lignende utflod i skjeden

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 18 år og er i fast forhold. Vi har jevnlig sex og beskytter oss med kondom hver gang vi har samleie i vente på at jeg skal begynne på hormoner som prevensjon når jeg har funnet noe som passer. Jeg har merket at når han kommer (med kondom) og jeg skal gå på toalettet etter sex har jeg sæd-lignende utflod i skjeden. Det ser ut som sæd, er litt klissete og jeg må alltid vaske meg nedentil for å få det bort etter sex. Jeg frykter ikke sopp, siden det verken klør eller har vond lukt. Mitt spørsmål er, er dette normalt? Kan det være sæd som «lekker» hver gang vi har sex? Jeg får det også hvis han gir meg orgasme uten penetrering så min observasjon er jo da at det IKKE er sæd... Vil ikke bli gravid og vil vite at jeg er trygg når vi bruker kondom. Er det kun at jeg er våt?

Besvart 14.08.2019 22:02
 

Svar
Hei jente 18 år

Det er bra og fornuftig at dere bruker kondom når dere har sex! Det gir deg god beskyttelse mot graviditet. Men det er forståelig og fornuftig at du ønsker å begynne med hormonell prevensjon når du er seksuelt aktiv og har fast partner. Jeg anbefaler deg å gå til helsesykepleier på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom for å få informasjon om hvilken prevensjon som kan passe best for deg. 


Så til spørsmålet ditt:

Det som du beskriver (den klissete sædlignende utfloden) er som du selv spør om helt normalt. Det er rett og slett en kombinasjon av utflod og ekstra fuktighet som du utskiller når du blir opphisset og kåt. Den fungerer som "smørning" under samleie.  

Mengde utflod kan variere fra måned til måned og den kan være litt slimete og klissete. Utflod er til for å holde skjeden glatt og frisk. Normal utflod er fra klar eller melkehvit til litt svakt gulhvit eller eggehviteaktig.  Konsistensen er glatt og våt, eller litt mer seig og klebrig. Noen jenter merker eggløsningen ved at utfloden da kjennes mer geleaktig og seig enn ellers.

Sålenge dere bruker kondom under hele samleiet og partneren din passer på å holde rundt penis når han trekker seg ut igjen (slik at kondomet ikke glir av) er du sikret at det ikke kommer sæd i skjeden og da er det ikke risiko for graviditet.

Jeg håper dette var til hjelp for deg - ta også gjerne en titt på artiklene jeg legger ved.

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex