Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke den brusende følelsen i kroppen rett før jeg kommer. Normalt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år, snart 16. Jeg begynte å oppdage runking og diverse forrige desember. Å da runket jeg til jeg kom, men nå etterhvert så tør jeg ikke å komme, jeg liker ikke helt den brusende følelsen i kroppen rett før jeg kommer. Så jeg stopper å runke rett før jeg kommer og tør ikke bli ferdig. Er dette normalt? Startet jeg for sent med runking?

Besvart 13.08.2019 15:27
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Jeg tror ikke du startet for sent med runkingen. Det er endel som er 14 - 15 før de begynner å runke. Noen er enda eldre. De alle fleste har stor glede av den seksuelle utforskningen, runkingen/onaneringen og orgasmene. 

Kanskje kan du tenke gjennom hva det er med den brusende følelsen du ikke liker? Kan det være en følelse av å miste litt kontrollen? Kan det være det å "gi seg over" i selve de brusene (gode?) følelsene? 

Kanskje kan du også tenke gjennom følelsen av å ikke bli ferdig? Er det noe som mangler? 

Kanskje må du også tenke gjennom hvilke tanker du har til selve konseptet "å runke til orgasme/sædavgang"? Er det noe som hemmer deg, eller stopper deg? Har du, som du kan huske, opplevd at noen har sagt noe negativt om gutter som runker? 

Det er noen som har opplevd negative kommentarer, som det ikke er sikkert at de husker, som kan prege de i egen-seksualiteten. Da kan det hjelpe å vite at det er sunt å runke! Hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner. Det er også sunt fordi man blir kjent med kjønnet sitt og hvilke bevegelser og stimuli man liker og nyter. Dette er fint med tanke på seksuell utforskning med en partner i framtida.

Som du ser ble det mange spørsmål. Ung.no er ikke en dialog-tjeneste. Men jeg håper spørsmålene kan sette igang noen konstruktive tanker som kan hjelpe deg videre. 

Du kan også snakke med en fagperson på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet, og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex