Hopp til hovedinnholdet

Kommer ikke når vi har sex. Det er sinnsykt frustrerende.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært sammen med dama i over 8 mnd nå, men jeg har fått et problem. Jeg kommer alltid når vi har sex, men de siste ukene har det ikke gått. Jeg skjønner ikke hva som er galt. Jeg har jo kjent henne lenge, så er jo ikke noe presentasjons angst. Hva er galt med meg? Det er sinnsykt frustrerende.

Besvart 13.08.2019 16:50
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Det er endel som kan streve med å komme/får orgasme selv om man har vært sammen en stund, og er trygge på hverandre. 

For noen blir det en vond sirkel; tanken på å ikke komme, forstyrrer seksuelle tanker og følelser, og man får ikke orgasme. Tankene blokkerer lyst-signalene som går fra hjerne til kjønnet. Da stopper tenningen og man får ikke orgasme. 

Kan du tenke at det ikke gjør noe om du ikke får orgasme? Kan du klare å tenke at du skal glede deg over nærheten, tilhørigheten, de gode varme følelsene dere har sammen og hennes orgasme? Da vil du slappe av, ikke forvente så mye fra deg selv. Dette i seg selv kan frigjøre negativ stress, slik at du nyter, at den seksuelle tenningen øker og at du får orgasme.

Det å onanere for seg selv til orgasme, kan også hjelpe. Da får du mestringsfølelse og selvtillit, noe som du kan ta med inn i forholdet til kjæresten din.

God egenseksualitet øker også seksuell lyst sammen med en partner.

Hvis du fortsetter å streve, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Da får du mulighet til å reflektere rundt dette, og det er lettere å finne løsning.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex