Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg unngå å føre forhuden over penishodet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Er det noen måte å få forhuden til å holde seg tilbake under sex? Jeg opplever at forhuden blir trukket frem og tilbake, på samme måte som når jeg runker, når jeg går inn og ut av jenta. Dette gjør at jeg spruter raskere enn når forhuden alltid er trukket tilbake. Jeg prøver så ofte jeg kan å holde forhuden tilbake men hånda blir veldig fort I veien for sexen Håper dere kan hjelpe

Besvart 13.08.2019 23:18
 

Svar
Hei gutt 20!

Det som under samleier og andre former for sex gir den gode følelsen og etterhvert orgasmer, er stimulering av penishodet. Hos gutter som har forhud, er det forhuden som stimulerer penishodet. Det er med andre ord meningen at forhuden skal skli fram og tilbake over penishodet.

Noen ganger kan en oppleve at utløsningen kommer før en skulle ønske. Av og til ha en urealistiske forventninger til hvor lenge et samleie skal vare. Ser en for eksempel på porno, kan det virke som om det skal ta mange minutter før utløsningen kommer. Da er det ok å vite at et gjennomsnittlig samleie varer i 3 - 5 minutt. 

De fleste gutter og menn kan av og til oppleve at utløsningen kommer før en skulle ønske. Dette er spesielt vanlig når en begynner å ha samleier eller bytter fast partner, men kan også skje om en har hatt den samme partneren over tid.

Gutter blir som regel ikke stressa om utløsningen kommer for tidlig en eller to ganger. Skjer det flere ganger, kan en bli urolig, stressa og etterhvert har det blitt etablert et mønster der en forventer at utløsningen skal komme for tidlig - og så gjør den det. Det kan være tilfeldig at det skjer de første gangene og noen ganger får en ikke med seg hva det var som egentlig var årsaken. Når det skjer, kan en bli flau, skamfull og kjenne seg lite som mann. Kanskje det hjelper å vite at svært mange gutter og menn har det på samme måte som du forteller om i spørsmålet ditt?

For noen er også sex det samme som samleie, da er det ok å tenke seg at sex kan være mer som for eksempel massering av kroppen, berøring av erogene soner, fingring og munnsex. I tillegg er det ok å vite at om en har sex med jenter så trenger de å få klitoris stimulert for å få orgasme. Noen jenter liker å stimulere den selv når en har samleie, andre liker at en bruker stillinger som gjør det mulig for partneren å stimulere den. Det betyr at samleie ikke gjør at jenter får orgasme alene. Om du først har fokus på partneren din, så kan du få orgasme etterpå. Forteller du kjæresten eller dama di at du opplever å få utløsning før du skulle ønske, vil det kunne ta bort noe av stresset du føler og kanskje få det bedre til uten at hun blir sur på deg.

Vet en at utløsningen pleier å komme før en skulle ønske, er det ok å øve. Her er noen tips du kan sjekke ut. Av og til kan det være lite som skal til for å snu mønsteret med for tidlig utløsning.

1. Bruke kondom. Kondom kan sette ned følsomheten litt, slik at en ikke får utløsning med en gang. Det finnes i tillegg kondomer som har en lett bedøvende krem på innsiden.

2. Onanere seg til utløsning før selve samleiet. Det vil kunne ta bort noe av spenningen en har i kroppen, slik at det tar lenger tid før utløsningen kommer. Dette fungerer på samme måte som om en har hatt samleie.

3. En kan kjøpe en bedøvende gel på apoteket; Xylocain. Smør litt på penishodet før samleie eller andre former for stimulering. Vær forsiktig slik at du ikke tar på for mye. Skjer det, kan penis miste ereksjonen en liten stund.

4. Når en vet at samleie fører til utløsning umiddelbart, er det ok å gjøre andre ting først. En kan gi og få munnsex, bli onanert og fingre den andre.

5. Det finnes øvelser som har effekt. Du kan øve deg på å holde tilbake utløsningen. Blant annet kan du trene opp musklene i underlivet. Når du har ereksjon kan du forsøke vippe penis opp og ned. Det gjøres ved knipeøvelser. Sterkere muskulatur i bekkenet vil kunne gi bedre kontroll med utløsningen.

For at øvelsene skal ha effekt og virke, er det viktig at du øver over en lengre periode. Det vil ikke hjelpe om en gjør øvelsen en eller to ganger.

Ved å prøve ut noen av disse tipsene, vil du mest sannsynlig oppleve bedring. Det gjelder å være tålmodig og ikke gi opp. Uansett hvilken løsning du velger, vil du oppleve at mer erfaring og bedre selvtillit vil gjøre at du får bedre seksuelle opplevelser.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å komme for fort

Par i senga (colourbox.com)

Sliter du med at sædutløsningen kommer for raskt? Eller har du en kjæreste som sliter med det? Her kan du kanskje finne noen råd som kan hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex