Hopp til hovedinnholdet

Trakassering fra trener.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, visste ikke helt hva jeg skulle sette spørsmålet under. Jeg hater treneren min. Treneren min er 29 år. Jeg klarer ikke å være i nærheten av han uten å bli kvalm og ukomfortabel. Han spør meg om nummeret mitt, sier at jeg er kjempe pen, spør om jeg vil finne på noe med han eller dra til byen i helger, han kommer med upassende (grove) vitser som f. Eks. Vi har en trenings ball på treningen og han skulle lære oss å bruke den og så sa han «haha, så nå har jeg vel lært deg å leke med ballene mine». Hvis jeg sender en mld og spør når treninga starter f. Eks. Svarer han med «lol, tenkte på deg i lunsjen idag. Hva gjør du nå?» når jeg spør han om å stoppe sier han bare «Slapp av, tåler du ikke en spøk eller?» jeg tør ikke fortelle foreldrene mine fordi han har ikke gjort noe på to måneder. Men jeg blir veldig ubekvem av å være i nærheten av meg eller når han sender meldinger. Jeg vil ikke slutte på trening, men vil heller ikke fortsette når han er treneren.

Besvart 13.08.2019 14:11
 

Svar
Hei Jente 16 år.
 
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Vi forstår godt at du opplever treneren din som invaderende, og at meldingene og kommentarene hans er ukomfortable for deg.
Som treneren din, skal han ikke bli så privat med deg, og han skal i aller høyeste grad respektere grensene som du har forsøkt å sette for deg selv. 
Flott at du har bedt ham om å stoppe med dette!
Det skal være trygt og hyggelig å være sosial på trening, så vi støtter deg på at du ikke skal slutte med det. Vi vil imidlertid råde deg til å prate med noen om trenerens adferd, slik at dette kan stoppe så raskt som mulig. Eventuelt få byttet ut treneren, da det jo kan være slik at han gjør dette mot andre enn deg også.
Fine voksne å prate med, kan for eksempel være: foreldre, en lærer eller helsesøster ved skolen din. Kanskje er det også en annen voksen du kan prate med i forbindelse med aktiviteten du går på?
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate litt, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no.
 
Håper med dette at vi kunne være til hjelp, vi ønsker deg masse lykke til!Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex