Hopp til hovedinnholdet

Er redd for første gang å ha sex.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er redd for første gang å ha sex. Jeg er redd for at jeg ikke er flink nok, at jeg ikke klarer det og gjør feil. Tror det kommer til å bli en ubhaglig opplevelse. Men vil og så ha sex. Hva kan jeg gjøre? Har funnet en jeg er ganske trygg på og vil ha sex med han men er fremdeles litt skeptik eller redd for selve sex delen..

Besvart 13.08.2019 21:00
 

Svar
Hei

Å ha sex for første gang er ganske vanlig å være litt redd for, og jeg forstår du er spent på hvordan det kan være.

Men det handler nok ikke om å være flink eller gjøre noe riktig eller galt. Et godt utgangspunkt kan være følgende:

Uansett hvordan du velger å debutere, er det aller viktigste at det skjer fordi du har lyst og føler deg klar for det. Du skal ikke la det skje fordi du føler deg presset til det eller er redd for hvordan andre reagerer hvis du sier nei.

Videre er det viktig å kommunisere om og formidle ut hva som er godt for deg, hva du kunne tenke deg å prøve, osv. Om du føler deg presset til noe du ikke liker, må det være rom for å kunne si fra til gutten.

Det er viktig at dere er trygge på hverandre. Les gjerne også vedlagte artikler som kan gi deg mye nyttig informasjon. Og sørg for god prevensjon.

Lykke til!Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex