Hopp til hovedinnholdet

Er det forskjell på orgasmer?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Er det forskjell på orgasmer? Når jeg onanerer så kommer jeg kanskje lett, med en lett brusing/stråling igjennom kroppen etterfulgt av sammentrekninger i underlivet og en god følelse, men når jeg har sex(penetrering og stimulering av klitoris) med partneren min har jeg kanskje oppnådd det punktet 2 ganger og egentlig blitt skikkelig skuffa.. Det jeg opplever oftest er at jeg på en måte stopper opp på strålinga(den varer bare evig om klitoris blir stimulert), men at den liksom er diggere og lett slår den typiske orgasmen! Så jeg lurer egentlig på om jeg kommer da og?

Besvart 14.08.2019 16:06
 

Svar
Hei jente 19 år. 

Det er forskjell på orgasmer. Noen ganger kan det føles som en liten brusing/stråling, mens andre ganger kan det føles mye sterkere og vare mye lengre. 

Det kan være vanskelig å få skikkelige orgasmer sammen med en partner. Fokuset blir på den og det som skjer, i stedet for, slik som mange jenter beskriver, at de må konsentrere seg om seg selv. Mange jenter sier de må "gå inn i sin egen boble" for å få orgasme sammen med partneren, kun tenke på seg selv. 

Det kan være at du også får orgasme sammen med partneren. Neste gang kan du aktivt bruke bekkenbunn musklene. Det kan øke nytelsen. Se nede i svaret her. 

Hvor seksuelt tent en er, er også avgjørende for hvor sterk orgasmen blir. Jo sterkere tenning, dess sterkere orgasmer.

Den letteste måten å få orgasme på for de fleste er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Det er bare omlag 29 % som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. 

Hvis den ytre delen av klitoris stimuleres samtidig som en har noe i skjeden/har samleie, kan de indre delene av klitoris involveres, og orgasmen kjennes sterkere. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. 

Hvis du aktivt vekselvis strammer og slapper av i musklene i bekkenet, kan orgasmen føles enda sterkere og vare lengre. For å "finne" musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av.

Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og kan bruke dem aktivt når du onanerer, og sammen med en partner. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme. Som du ser strammer kvinnen musklene og løfter samtidig bekkenet opp, i rytmiske bevegelser. Du kan stramme musklene i det han fører penisen inn og slappe av i det han fører den ut. Dette kan kreve en noe saktere rytme enn mange par er vant til. 

Pusten er også viktig for å sikre nok oksygen, og dermed en god flyt av skjedeskeret. 

I artikkelen om vanlige samleiestillinger er CAT stillingen beskrevet. Mange liker den godt, fordi ytre og indre deler av klitoris stimuleres av partneren. Da slipper du å stimulere den ytre delen av klitoris selv. 

Øv deg alene og sammen med partneren. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex