Hopp til hovedinnholdet

Er det ukomfortabelt/vondt for en gutt å ha sex/samleie?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt på 15 og har ikke hatt sex før, å lurer derfor på om det er ukomfortabelt/vondt for en gutt å ha sex.. Har brukt sex-leketøy før (Pocket Pussy) og det var ukomfortabelt/vondt og bruke og vet ikke årsaken til det.. Så lurer på hvorfor det er slik og om det er vondt å ha sex?

Besvart 18.08.2019 09:38
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Vanligvis er det ikke ukomfortabelt/vondt for en gutt å ha samleie. Det skal gi gode følelser. Kan det være at sexleketøyet du brukte ikke er helt i orden? Kan det være at det var tørt? For å få gode følelser må det være vått/bruk av glidemiddel, for å gi gode følelser. Glidemiddel kan få hos helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom.

En skjede er sannsynligvis mykere enn et slikt sexleketøy. En skjede er også våt i tillegg til at den er varm.

Noen gutter som strever med at det er kan være ukomfortabelt/vondt å ha samleie, har trang forhud. For sikkerhets skyld legger jeg ved en artikkel om dette. Hvis du tror at du har trang forhud, kan du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen.

Gled deg over onaneringen med hånden. Når du får en partner kan dere sakte utforske seksualitet sammen. Mange lærer seg å onanere hverandre til orgasme, før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og nyter og samleie blir som en fortsettelse av den felles seksualiteten.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex