Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt smittet av HIV?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg var i rio de janeiro for 3,5uke siden hvor jeg hadde sex med to horer med kondom. Før samleiet startet sugde hun ene meg i kanskje 20sekunder uten kondom. (vaginal sex foregikk med kondom.) Jeg har nå 3,5uker etterpå fått halsbetennelse og etterhva jeg har lest på nett passer det med tiden på hiv symptomer, men kan jo ogsp være tilfeldig ettersom jeg ofte får halsbetennelse... Er det mulig å få hiv av å bli sugd uten kondom i så kort tid (max 30sek) uten at jeg fikk utløsning? Takk for svar hilsen en svært opprørt gutt. :(

Besvart 20.08.2019 14:28
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er riktig at influensa-lignende symptomer kan være tidlig tegn på HIV-infeksjon. Jeg skjønner at du blir bekymret, og synes det er bra at du tenker på mulig konsekvenser etter sex med prostituerte.
Siden du er plaget av gjentatte halsbetennelser er sjansen stor for at dette er en vanlig infeksjon. HIV-smitter sjelden ved munnsex. Faren for at du er smitter er derfor liten, men jeg tenker det allikevel er lurt å teste seg både HIV-smitte og ander seksuelt overførbare infeksjoner.

Du kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor å diskutere med legen der om du bør teste deg. Eller ta kontakt med din fastlege for å få hjelp.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Om hiv og aids

To jenter har på seg rød sløyfe - hiv/aids-sløyfe (colourbox.com)

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex