Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg ikke fingret meg flere ganger på rad?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvorfor jeg ikke får fingret meg selv flere ganger på rad? Det må gå tid før jeg får gjort det igjen. Jeg sliter med å finne klitoris da jeg prøver etter jeg har fått orgasme. Og når jeg får orgasme så varer det veldig kort, kanskje 10-15 sekunder. Hvordan varer det lenger?

Besvart 18.08.2019 17:27
 

Svar
Hei jente 18!

Det varierer fra person til person og fra gang til gang hvor mange orgasmer en klarer å fingre seg til. Noen ganger er opplevelsen så sterk at en verken ønsker eller vil prøve flere ganger, andre ganger kan selve stimuleringen av klitoris og skjede være så intens, at det treng litt tid før slimhinnene roer seg ned og det blir mulig å ta på de igjen. Det er også forklaringen på hvorforklitoris kan være litt vanskelig å finne etter å ha onanert flere ganger - slimhinnene kan bli irriterte og hovne litt opp, da kan det være vanskelig å kjenne klitoris.

Du trenger uansett ikke å være urolig, dette er naturlige og ufarlige reaksjoner. 

Noen ganger kan en orgasme gå raskt over, andre ganger kan de vare lengre. En måte å få de til vare lengre, er å stoppe opp når du kjenner orgasmen nærmer seg. Dette kan du gjenta noen ganger til du vi kjenne orgasmen. På den måten kan du forlenge den deilige følelsen det er å onanere og å kjenne orgasmen komme. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex