Hopp til hovedinnholdet

Jeg får aldri orgasme, hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Onani! Jeg har onanert et par år nå, og aldri fått orgasme. Jeg har lest ALLE tips og trinn og fremgangsmåter jeg kan finne, men nothing. Har også hatt samleie ca 6 mnd, og hatt ca 6 mnd uten partner etter det igjen. Har prøvd alt av "finn ut hva som funker for deg", men det hjelper absolutt ingenting. Eneste jeg ikke har prøvd er vibrator, men det er dyrt og jeg har ingen inntekt. Jeg har vært skikkelig deppa av det, både med partner og uten, og er innmari lei av å tro at noe er galt med meg fordi jeg ikke får orgasme. Jeg slapper alltid av, så det er ikke grunnet stress. Hjelp! Noen litt eksklusive tips for hvordan jeg kan oppnå orgasme? Alene eller med partner. Plis!

Besvart 18.08.2019 22:28
 

Svar
Hei jente 18!

Så slitsomt og frustrerende det må være for deg å ikke få orgasmer! Spesielt om du har brukt lang tid på å finne ut av det og mest sannsynlig har gjort hva som er mulig for å få det til. Nedenfor kommer det noen tips. Kanskje har du allerede prøvd ut de, kanskje ikke. Noen ganger kan slike råd og tips føre til at en finner ut av det. Andre ganger, trenger en å snakke med noen for å få det til. En sexologisk rådgiver er utdannet og trent i å snakke med personer som har ulike problem knyttet til sex. Snakk med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din, kanskje de har tilbud om dette der?

For å få orgasmer, er det fint å bruke litt tid på å finne ut av hva det er du liker og hvilke deler av kroppen som er deilige å ta på. Noen vet dette helt av seg selv, andre må finne ut av dette ved å kjenne etter og prøve seg fram. Skal en få orgasmer alene eller sammen med noen, er det viktig at en kjenner kroppen sin godt og at en klarer å tenke på seg selv som en seksuell person som har lyst til å ha det godt seksuelt alene eller sammen med noen. 

Her er noen tips du kan sjekke ut:

En gang du er alene, kan du kle deg naken og stille deg opp foran et heldekkende speil. Se på deg selv til du liker det du ser i speilet. Noen kan synes det er ok med en gang, andre kan trenge å se på seg selv flere ganger før det er ok.

Prøv ut ulike måter å berøre deg selv på og legg merke til hvordan du liker det og hvor på kroppen. En kan like alt fra myk og forsiktig berøring til hardere klaps og klyp.

For å få sett på kjønnet ditt, kan du legge deg på ryggen eller sette deg på huk. Bruk et speil og skill kjønnsleppene dine slik at du får sett de indre leppene, klitoris, skjedeinngangen og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. Hele dette området er svært følsomt og kan gi gode og sterke seksuelle opplevelser om de blir stimulert på en måte du liker. Her kan du også prøve ut ulike måter å berøre deg selv på for å finne de metodene og teknikkene som er riktig for deg. 

Hvordan en skal onanere, vil variere fra person til person og fra gang til gang. Noen kan like å ta en eller flere fingre i skjeden samtidig som en masserer klitoris, andre kan like å føre hudkappen fram og tilbake over hodet på klitoris. En kan like å bruke mye spytt eller glidemiddel, eller ikke noe i det hele tatt. For noen kan det kjennes godt og deilig å bruke håndflaten til å gni klitoris, andre kan synes det er godt å stimulere på siden av klitoris. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan være godt. 

Når en holder på med denne øvelsen, er det ikke uvanlig å få seksuelle fantasier og bli kåt. Alt det du lærer om kroppen din, hvordan du liker å bli berørt og eventuelle fantasier vil gi deg mye ny og viktig informasjon slik at sex blir godt for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex