Hopp til hovedinnholdet

Hvor vondt blir det første samleiet, varierer det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei . Første gang man har sex, er det forskjell for alle når det kommer til hvor ubehagelig det blir? Er det sånn hvis man er veldig våt og varm og brukt forspill ca 20-30 min. Så blir det ikke noe ubehag? Og hvis det blir ubehag i det en mann fører penisen inn, hvor lenge er det ubehag ? Hele samleiene , eller er det verste bare når penisen treger seg inn. Og vil første samleie være deilig eller må man gjøre flere ganger . Takk for svar

Besvart 20.08.2019 22:59
 

Svar
Hei jente 20!

Det varierer veldig hvordan det første samleiet en har oppleves. For noen er det en deilig opplevelse og en får orgasme, for andre kan det være ubehagelig og ikke noe spesielt godt. 

Før en skal ha samleier med noen, er det lurt å tenke over hva det er som gjør en kåt og hvem en vil være som seksuell person. Har en ikke tenkt over hvordan en vil sex skal være og når det skal skje, er det lett å minste kontrollen og bli med på noe en ikke er klar for eller noe en kanskje ikke liker i det hele tatt.

Noen bruker god tid på å bli kjent med hele kroppen sin og har funnet ut hvor på kroppen det er deilig å bli tatt på og på hvilken måte. Det finnes erogene soner mange steder på kroppen og å bli stimulert på disse, er med på å gjøre en tent og ekstra kåt. 

Det er lurt å se på hele kroppen sin, også på kjønnsleppene, skjedeinngangen og klitoris. Bruk tid på å bli kjent med også den delen av kroppen din. Test ut hvordan du liker å bli fingra og onanert. Hva skal til for at du får orgasmer?

Når du kjenner kroppen din og er trygg på deg selv som en seksuell person, vil du oppleve bedre selvtillit når du treffer en partner. 

Noen ganger varer et forspill lenge og en får orgasmer og kjenner seg ferdig og tilfredstilt uten samleie. Andre ganger vil en ha samleier og trenger å kjenne penis i skjeden. Det kan være en god opplevelse om en er klar og har blitt riktig stimulert, men kan også være ubehagelig om den en har samleier med ikke tar hensyn til det du liker og trenger.

Skal sex bli en god opplevelse, er det viktig å snakke sammen, lytte til den andre og passe på å få en god balanse mellom å yte og nyte.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex