Hopp til hovedinnholdet

Jeg får svie og kløe når han kommer inni meg, er jeg allergisk mot sæd?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg har sex med kjæresten min så svir det og kan begynne å klø inni kjeden og rundt indre kjønnslepper, men KUN om han kommer inni meg! Om han ikke kommer inni meg så merker jeg ingen ting, men med en gang underlivet mitt kommer i kontakt med sæden hans så svir det og klør det med en gang? Det er veldig ubehagelig med tanke på at jeg har lyst på barn engang og det ikke er så digg å klø/Svi når han kommer inni meg... Er dette farlig? Verken jeg eller han har noen kjønnsykdommer eller noe. Kan jeg være allergisk mor sæden hans? Vil det være vanskelig å bli gravid dersom jeg er allergisk?

Besvart 24.08.2019 12:00
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Sex og samleier skal ikke gjøre vondt eller være ubehagelig slik som du beskriver. Når en opplever dette, er det fint å få en legeundersøkelse for å se om du kan ha noen form for infeksjon eller plage som du kan trenge behandling for. Du kan ha en infeksjon selv om du ikke har hatt sex med andre.

Det er ikke så mange som er allergisk mot sæd, men det går an. Da får man vanligvis symptomer i skjeden som kløe, svie, smerter og utslett. Noe av dette har du, men det trenger ikke å skyldes allergi.

Jeg anbefaler en sjekk hos lege; enten fastlegen din eller på helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex