Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke til å komme når jeg puler, hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 17 år gammel jente som ofte har sex med kjæresten min. Jeg blir våt når vi puler og er kåt, men jeg får ikke til å komme uansett hvordan eller hvor mye vi puler. Hvordan kan man «lære» å komme. Og hvordan vet man at man kommer når han er inni meg?

Besvart 23.08.2019 13:13
 

Svar
Hei jente 17!

Det å ikke få orgasmer når en har samleier, er ikke en uvanlig problemstilling. Selv så rart det kan virke, så har alle vansker med det når en begynner å ha sex med noen eller bytter fast partner. En kan kjenne på prestasjonsangst og kjenne seg usikker på om en ser bra nok ut og om en gjør en god nok jobb i senga. Dette kan gjøre at en spenner seg og ikke klarer å nyte og slappe av. Det igjen gjør det vanskelig å få orgasmer. 

Skal sex bli bra, er det viktig at en snakker sammen, forteller hverandre hva en liker og ikke liker i kombinasjon med en balanse i å yte og nyte. 

Det er altså ikke uvanlig å ikke få orgasmer når en begynner å ha samleier. En av grunnene til at det ikke blir så bra, er at en ikke får riktig stimulering. Skal en få orgasme, er det viktig at både klitoris og skjeden blir stimulert. Noen liker å ta på sin egen klitoris selv mens partner har fokus på skjeden, andre liker at partner både tar på klitoris og skjeden samtidig. 

Det er de færreste som får orgasmer kun av å få noe inn i skjeden.

Bruk derfor litt tid på å finne ut hva som fungerer for deg og hvordan du liker å bli onanert og fingra. Når du har funnet ut av det, kan du snakke med partneren din og fortelle hva som virker for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex