Hopp til hovedinnholdet

Det er vondt å få sæd i skjeden, hva gjør jeg med det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, helt siden jeg begynte å ha sex har jeg hatt problem med at hvis jeg får sæd inni meg så begynner det å gjøre skikkelig vondt. Føles ut som en brennende følelse og det svir noe sinnsykt, nesten helt uutholdelig smerte. Blir heller ikke bedre med å feks. tisse etter sex, da jeg har fått det anbefalt flere ganger. Hadde en kjæreste gjennom 2 år (som va da jeg oppdaget problemet) hvor vi først trodde det var hans sæd det var noe galt med, men han dro til legen og sjekket det og det var ingenting galt der. Skjønte senere da forholdet tok slutt og jeg hadde sex med andre og problemet fremdeles var der at det måtte være meg det var noe galt med. Har tatt test for kjønnssykdommer og graviditetstest så er ingen av de delene. Hvis det har noe å si har jeg også veldig ofte noe som føles som en urinveisinfeksjon, men pleier bare å vare et par timer. Jeg er nøye med intimhygiene, og drikker minst 3 liter vann daglig, så skjønner ikke hvorfor jeg har disse problemene. Trenger jeg legehjelp?

Besvart 26.08.2019 14:47
 

Svar
Hei jente 17!

Så frustrerende og slitsomt det må være for deg å oppleve så mye smerter! Spesielt vanskelig må det være når det er mye fokus på hvor godt og deilig samleier skal være.

Du forteller at du har testet deg for graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner. Det er fint. Men, noen ganger er det lurt å få en grundig gynekologisk undersøkelse for å se om det kan være andre infeksjoner eller tilstander i skjeden din som gir deg plagene dine og som kan behandles. Sjekk ut om legen har hørt om vulvodyni og dyspareuni. 

Det er en nettressurs som kan gi mye og god informasjon både for deg og for legen. Sjekk ut den før du snakker med lege.

 

En kan ofte kjenne seg motløs og gi opp om en har mye smerter. Selv om det er vanskelig, er det fint å tenke at du vil bli bedre når du får riktig hjelp. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex