Hopp til hovedinnholdet

Er det dårlig å runke?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Er det dårlig å runke hvis du er en religiøs person?

Besvart 31.08.2019 23:22
 

Svar
Hei

Nei det er det ikke.

Det er fint om du runker, og på den måten blir kjent med din egen seksualitet.

Runking er en måte å utforske og skjemme bort sin egen kropp på, men kan også brukes til å utforske seksuelle følelser du har for andre.

Runking er også sunt for hjerte og kretsløpet, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er vanlig at både gutter og jenter runker/onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det er også noen som aldri onanerer.

I noen religioner er det tradisjoner og "regler" om hvordan man bør oppføre seg og hva man bør gjøre. Jeg vet ikke helt hvem som bestemmer de reglene. Men jeg tenker det er viktig at du ikke tenker at det er dårlig å runke.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex