Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å holde meg til en partner, hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er veldig glad i sex og har alltid holdt meg til en partner, med mindre jeg ikke har likt det jeg får. For en stund siden ente jeg opp i orgie, etter det har jeg ikke klart å holde meg til en fadt partner lengre. Selvom jeg har blitt veldig forelsket i en fyr klarer jeg ikke å holde meg til bare han. Jeg trives ikke med dette i det hele tatt. Det er akkurat som at kroppen og hjernen min ikke vil samarbeide lengre, og jeg klarer ikke gjøre noe med det. Hva kan jeg gjøre? Dette har blitt et veldig stort problem for meg.

Besvart 28.08.2019 14:39
 

Svar
Hei jente 20!

Det er ikke alle som får til eller vil leve sammen med en partner. Når en oppdager dette, kan en bli stressa og tenke det er noe galt med en. Normen er å finne en partner som en skal elske og bli kåt på hele livet. 

Etterhvert har det kommet til flere som offentlig sier de har det som du: En blir forelsket i og kåt på flere personer og vil ha relasjoner til mer enn en person. PolyNorge er en organisasjon som jobber med og for at personer som ønsker det, skal kunne leve fine liv også om en ikke trives med monogamiet. 

For noen er det slik at om en får vite at det finnes andre måter å organisere livet sitt på, så slapper en mer av og blir ikke så urolig og frustrert. Ser en at det finnes alternative måter å organisere livet sitt, kan livet generelt bli litt enklere å forholde seg til.

Ofte er det til stor hjelp å snakke med noen når en har det vanskelig. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan være et fint sted å starte. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex