Hopp til hovedinnholdet

Jeg tisset ikke etter at jeg hadde sex, kan jeg få urinveisinfeksjon?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har akkurat hatt sex for første gang. Jeg vet at man må tisse etter man har hatt sex, men hvor lenge etter man har hatt sex må man tisse før man kan få urinveisinfeksjon. Fordi jeg tisset ikke med engang jeg hadde hat sex, men kanskje rundt 2 timer etterpå. Går dette bra eller kan jeg fortsatt få urinveisinfeksjon, og hvor lenge etter samleie merker man om man har fått urinveisinfeksjon hvis man her fått det?

Besvart 28.08.2019 21:00
 

Svar
Hei jente 16 år
 
Det går helt fint!
 
Det er ikke alltid slik at en vil tisse, eller har urin å tisse ut etter et samleie. Og det er jo heller ikke slik at alle får urinveisinfeksjon/uvi hvis en ikke tisser.
 
Det er noe større fare for å få uvi etter at man har hat samleie. Derfor er det anbefalt å tisse med det samme etter samleie. Dette vi for de fleste hindre en urinveisinfeksjon.
 
 Symptomer på en urinveisinfeksjon kan være svie når du tisser, og at det kan være vondt å tisse. Etterhvert kan en også få feber. Hvis noe av dette skulle oppstå bør du ta kontakt med din fastlege eller helsestasjon for ungdom for vurdering.
 
Ønsker deg lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex