Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg kjempevondt når jeg tisser etter sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år som lurer på noe. Vær gang etter sex får jeg kjempe vondt etter og når jeg tisser, men når jeg ikke har sex og tisser får jeg ikke vondt. Hvorfor er det sånn? Har jeg fått urininfeksjon? Å hva skal jeg gjøre for å ikke få vondt fordi jeg vil jo ha sex med kjærestn min?

Besvart 30.08.2019 17:04
 

Svar
Hei jente 15 år
 
 
Det er viktig å være avslappet og føle seg komfortabel når man har sex. Men man må også være kåt/ seksuelt tent. Hvis man ikke er det, er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen kan lage små rifter og sår som kan svi og blø. Det kan sammenlignes med gnagsår.
 
Når jenta er tent, er skjeden våt og utvidet. Mange små kjertler produserer væske som skal beskytte deg mot friksjonen av penis i bevegelse.
 
Jenta trenger lang tid for at skjeden skal utvide seg nok, samt produsere væske/glidemiddel. Derfor er det bra om dere har et langt forspill, gjerne en halvtime før penis går inn i skjeden. Bruk gjerne litt glidemiddel i tillegg for å unngå sårhet. 
 
Les gjerne artiklene nedenfor.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex