Hopp til hovedinnholdet

Kødden vil ikke holde seg stiv sånn som før! Kva kan eg gjere?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hey har vert seksusuelt aktiv siden 15 år og alder hatt problemer med gutten selvbilde eller noe ant. Trener 3-4 om veka. Begynte i mars i år me kraftig hodeverk når eg begynte å bli varm, var sånn i 4-6 uker. No når eg begynner å bli varm vill ikkje kødden holde seg stiv sånn som før!! Kva kan eg gjere !? Oppgjitt her!! Takk før svar

Besvart 30.08.2019 12:05
 

Svar
Hei gutt 20 år. 

Jeg forstår at du sliter med stiv penis/ereksjonen. 

Du må snakke med fastlegen angående hodeverken du får når du blir varm (seksuelt tent/kåt?). Det er viktig at fastlegen snakker med deg og finner ut hvilken hodeverk dette er. 

Kan det være at redselen for smerter i hodet forhindrer deg fra å få ereksjon? Hvis en vet at noe blir smertefullt, vil en ubevisst unngå det. 

Kan det være at du er stresset eller strever med prestasjonsangst? Hvis man stresser eller får en følelse av at man må prestere, forstyrres de seksuelle tankene, og ereksjonen svikter. Tankene blokkerer lyst-signalene som går fra hjerne til penis. Da stopper tenningen og ereksjonen kommer ikke, avtar eller man får ikke orgasme/sædavgang.

Hvis det er tilfelle, er det altså om å opprettholde seksuell tenning. Noen gjør dette ved å tenke på det de fantaserer om når de onanerer. Andre opprettholder den seksuelle tenningen ved å la seg visuelt og emosjonelt stimulere av partneren, med fokus på det de finner sexy. Mange tenner på at partneren er kåt. Det gir selvbekreftelse. 

Neste gang kan du kanskje si noe om dette på forhånd. Da er det åpent mellom dere, og du vet at du slipper å prestere eller stresse med dette.

Kanskje kan du "gi orgasme" ved bruk av finger/fingre/hånd/munn? Da er partneren "ferdig", og så kan det være din tur. Det at det står anførselstegn rundt; "gi orgasme", er fordi enhver er ansvarlig for egne orgasmer, også når man har sex med en annen person. Ved gjensidig onani, hvis partneren ikke treffer ytre klitoris/holder for slapt rundt penis eller andre ting, er det opp til den andre å si noe om dette, slik at en får mulighet til å få orgasme. 

Hvis man skal ha samleie, er det mange par som bruker lang tid før de kommer dit. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme, før de har samleie. Da blir man godt kjent med hva den andre liker og nyter, og man blir trygge sammen.

Det å sette på kondom kan gjøre at en mister fokus på seksualiteten og at ereksjonen forsvinner. Ta kondomet ut av pakken og legg det med tuppen opp. Avtal at partneren kan onanere deg, samtidig som den setter på kondomet. Avtal stilling på forhånd, da sparer dere tid.

Husk å snakke med fastlegen! Du kan også ta opp dette med sviktende ereksjon. Leger er vant til akkurat denne problemstillingen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex