Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kommer vi ikke når vi har samleier med kjærestene våre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg å vennene gjengen min har snakket mye om sex i lag men så har alle vi det same problemet og lure på hva som kan være galt vi alle har hatt sex me partnerens våres men ingen av oss klare å komme vi har tatt kontakt me legen vår om hva som kan være problemet men alle får det same svaret at vi stresser. Mens vi egentlig er veldig avslappet vi mister den ereksjonen når vi har sex eller så klare vi ikke å komme vi vil gjerne ha et svar på hva som kan være problemet siden vi syntes det er flaut å ha sex med kjærestene våres.

Besvart 29.08.2019 21:23
 

Svar
Hei gutt 17!

Det er ikke uvanlig at gutter kan ha vansker med å få utløsning under samleie. Når det skjer, kan en bli usikker og stressa. Da er det ok å vite dette ikke er tegn på at noe er galt og at du kan gjøre noe for å få det bedre.

Noen ganger kan onaniteknikkene en lærer seg gjøre det vanskelig å oppnå nytelse og orgasmer når en har sex sammen med en partner. Ulike teknikker som kan gi en gode opplevelser når en er alene, kan gjøre det vanskelig å kjenne igjen følelsene et samleie eller munnsex kan gi. Det kan derfor være ok å eksperimentere med ulike former for stimuleringer og på den måten finne ut av hva det er som kan fungere. Her kommer det noen tips du kan sjekke ut:

-Bruker du venstre hånd når du runker, bytt til høyre - eller omvendt. 

-Varier mellom å bruke hele hånda rundt penis og å bruke bare tommel- og pekefinger - eller omvendt.

-Test ut ulikt trykk, runk både med et løst og et fast grep.

-Test ut å runke med bruk av glidemiddel, slik at det blir vått og fuktig eller bruk en helt tørr hånd.

Det er også ok å bruke litt tid på å bli kjent med kroppen din, hvor på kroppen du liker å bli tatt på og på hvilken måte. Her kommer det flere tips:

En gang du er alene og vet du ikke vil bli forstyrret, kan du kle deg naken og se på deg selv i et heldekkende speil. Se på hele deg helt til du liker det du ser. Noen kan like seg selv umiddelbart, andre må se på seg selv naken flere ganger før en kjenner at det er ok.

Test ut hvor og hvordan du liker å bli tatt på kroppen, noen liker myk og forsiktig berøring, andre kan like hardere klaps og klyp. Bruk også tid på å se på testiklene dine. Dra tilbake forhuden og se på penishodet, hele penis og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. For å få sett alt, er det ok å bruke et speil. Hele dette området er en sterk erogen sone der all berøring kjennes godt og deilig. Prøv ut ulike måter å onanere og stimulere deg selv på og legg merke til hva som gjør spesielt godt. 

Når en gjør denne øvelsen, er det ikke uvanlig at en får seksuelle fantasier. Nyoppdagede seksuelle fantasier og ny kunnskap om hvordan en liker å stimulere hele kroppen sin kan gjøre at du får bedre opplevelser når du runker.

Det å skulle begynne å ha sex med andre enn seg selv er for mange stressende. En kan lure på om det andre liker en, om en ser bra nok ut og om en gjør en god nok jobb i senga. Prestasjonsangsten en ofte kjenner på kan føre til at en ikke klarer å opprettholde ereksjonen eller at utløsningen uteblir. Klarer en å slappe av og tenke at ingen er kjempegode til sex de første gangene og får til en god veksling mellom nyte og yte. Vet en selv godt hva det er en liker av ulike former for stimuleringer og får til å formidle det til den en skal ha sex sammen med, er sjansene større for å få det til.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex